5 dôvodov, prečo vzťah na diaľku nevydrží

30.11.2016 |
5 dôvodov, prečo vzťah na diaľku nevydrží

O vzťahu na diaľku sa už toho popísalo mnoho. Možno si ho aj sám zažil. Nechceme ti tlačiť kaleráby do hlavy a tvrdiť, že takáto „láska“ vydrží. Sám uznaj, že to nie je jednoduché. Keď si dvaja nemôžu dopriať luxus spoločne tráveného času, počas ktorého sa budú držať za ruky, objímať, bozkávať, hľadieť si do očí a šepkať nežné slová, môže to viesť k napätiu, stresovým situáciám a problémom. Myslieť treba aj na telesnú blízkosť. Iste, možno tvoju chuľť zaženie sex privát (alebo si vystačíš sám), ale si takto naozaj spokojný? Poďme si teraz zhrnúť niekoľko najdôležitejších dôvodov, prečo sa vzťahy na diaľku takmer vždy rozpadnú.

 

1. Vzdušný zámok, ktorý má krehké základy

 

Možno nám budeš oponovať, ale vzťah na diaľku nie je skutočný vzťah. Ide iba o akýsi vzdušný zámok vystavaný na ideáloch a skreslených predstavách. Vymýšľaš si niečo, čo nie je skutočné. Až príliš často sa stretávaš so svojou láskou vo virtuálnom svete, v akejsi online rozprávke. Si blázon, ak si myslíš, že si súčasťou niečoho hmatateľného, niečoho, čo má v budúcnosti nádej. Nehnevaj sa, ale to, v čom sa práve nachádzaš, je lož, nie pravý vzťah. Emaily, Skype, sociálne siete či listová korešpondencia tvoria stavebný materiál tvojho zámku, vytapetoval si nimi fasádu, no dávaj pozor, pretože pri prvej búrke hrozí zrútenie.

 

2. Slová bez akcie - ako sex privát bez sexu

 

Presne tak, slová bez akcie sú ničím. A keďže ťa delí od partnerky vzdialenosť, akákoľvek akcia je nemožná. Písané a hovorené slovo je v tomto prípade iba make-upom, ktorý ma prekryť ostatné nedostatky. Osoba na druhej strane sveta ti môže povedať, ako ťa ľúbi, ale keď ťa neobjíme a nepohladí, sú to iba prázdne slová. Možno ti povie, že leží v horúčke a ty ju poľutuješ, ale nemôžeš jej uvariť čaj. Pokojne si posielajte siahodlhé správy, no tie nikdy nenahradia fyzickú prítomnosť.

 

3. Trpezlivosť, ktorá nemá zmysel

 

Ruku na srdce! Ako vieš, že ti je tvoja láska verná? Dobre, možno hovoríš, že to proste vieš, lebo jej dôveruješ. To je síce pekné, ale ako sa ty sám zaobídeš bez intímnosti? Často sa stáva, že to muž nevydrží a zvedie ho napríklad sex privát, prípadne atraktívna suseda. Naozaj ti nechýbajú nežnosti? Normálny zdravý človek ich k životu potrebuje. A to nemáme na mysli priamy sexuálny akt. Postačia celkom obyčajné bozky, pohladenie a dotyky. V prípade, že sa vieš bez toho zaobísť, tak asi nebude niečo v poriadku. Chceš mi tvrdiť, že to je všetko o trpezlivosti? V poriadku, trpezlivosť je dobrá, ale ak čakáš na nič, aký to ma potom zmysel? Vzťah na diaľku vyžaduje príliš mnoho a jediným výsledkom je beznádej.

 

4. Predstierané šťastie

 

Pomaly, ale isto začneš strácať kontakt s realitou. Možno budete fungovať vďaka sociálnym sieťam a Skypu, čo v praxi znamená, že budete robiť všetko spolu, nikdy to však nebude naozaj. Čoraz viac času začneš tráviť pri počítači a svet vonku sa ti bude vzďaľovať. Iste nám dáš za pravdu, že online raňajkovanie, sledovanie filmu či večerné zaspávanie, kedy je každý na inej strane republiky alebo sveta, je minimálne divné. Niekto by vás nazval šialencami. Namiesto rodiny a priateľov budeš vypĺňať svoj čas takýmto spôsobom. Virtuálny svet je jediný, kde môžeš tráviť čas s priateľkou, je však posledný, ktorý skutočná láska potrebuje. Budete sa tváriť šťastne, nahovárať si, že je všetko v poriadku, ale ono je to opäť iba jedno veľké klamstvo.

 

5. Rýchla únava

 

V prípade vzťahu na diaľku neplatí staré známe „čo ťa nezabije, to ťa posilní“. V skutočnosti ťa to vysáva, opotrebováva a unavuje. Rutinný harmonogram, kedy si píšete zaužívané frázy ako „chýbaš mi“ alebo „milujem ťa“, sa stane veľmi rýchlo klišé. Odrazu si obaja uvedomíte, že ste sa z tej bláznivej fantázie snov prebudili, pričom skutočný význam vášho vzťahu zostáva nejasný. Začnete premýšľať, prečo je miesto na druhej strane postele stále prázdne a odrazu pocítite obrovskú potrebu sa k niekomu pritúliť. Ty si uvedomíš, že to prázdno nevyplní ani sex privát a začneš premýšľať, ako ďalej. Začneš sa cítiť sakramentsky osamelý. Možno to spoločne vyriešite tak, že sa konečne rozhodnete žiť spolu. Vo väčšine prípadov to ale páry riešia rozchodom.

Veríme, že ťa náš príspevok nerozhneval, ale skôr prinútil zamyslieť sa. Uvedom si, že partner sa neobjaví pred tvojimi očami, keď ich otvoríš. Pokojne sa dotýkaj pri videohovore monitora celú noc, no telesné teplo nepocítiš. Vzťah na diaľku nie je zdravý a človek mu nie je prispôsobený. Aby to stálo za to, možno je čas vrátiť sa do reality.

 

 

Najnovšie sex priváty

Už 20 rokov propagujeme erotické priváty a sex služby

Ponúkame prehľad tých najobľúbenejších a momentálne prístupných dievčat poskytujúcich erotické služby v mestách ako Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov.

Taktiež u nás nájdete ponuky sexu s dvoma alebo viacerými dievčatami, mužov, transexuálov a praktiky ako anál, pánsky anál, SM, ľahké SM, hlboký orál, squirt, 69, lízanie, piss, lesby, bozkávanie, striptíz, erotická masáž, tantra masáž, nuru masáž a iné.

Táto stránka je vytvorená samotnými návštevníkmi a je venovaná všetkým, čo radi relaxujú, zahýbajú, chcú to vyskúšať s inou, radi realizujú svoje tajné sny alebo chcú skúsiť niečo nové a myslia si, že je na to tá pravá chvíľa.