Moc suchá alebo naopak veľmi vlhká? Sexu neprospieva ani jedno!

07.11.2016 |
Moc suchá alebo naopak veľmi vlhká? Sexu neprospieva ani jedno!

 

 

Kvalita sexu závisí od množstva okolností ako sú intímna atmosféra, predohra, všestranný vzájomný súlad partnerov, ich aktivita, pevnosť mužovej erekcie a v neposlednom rade primeraná vlhkosť ženskej vagíny. V prenesenom význame môžeme povedať, že mužský orgán potrebuje vlhko a teplo. Sucho alebo nadmerné zvlhčenie však neprospieva ani ženskej vagíne. Ako to už býva, ideálom je zlatá stredná cesta – zvlhčenie, pri ktorom ale sladká šťavička nesteká dáme dole stehnami. Ako ale takúto vlhkosť dosiahnuť? Prečo jedna sex partnerka "strieka" od rozkoše zatiaľ čo pošva inej pripomína vysmädnutú ťavu na púšti? Ako si užiť výborný sex s jednou i s druhou?

Čím vlhkejšia, tým nadržanejšia? Kdeže!

 

Hoci väčšina pánov pripisuje sladkú šťavičku v ženskom rozkroku svojmu neodolateľnému sexappealu, miera zvlhčenia je v skutočnosti ovplyvnená i množstvom iných faktorov. Tým najzásadnejším sú hladiny ženských pohlavných hormónov. Tie výrazne kolíšu počas života i v priebehu menštruačného cyklu. Povestné mokro v nohavičkách môžete najčastejšie zažiť u žien produktívneho veku vo fáze ovulácie. Vagína sa prirodzene pripravuje na vniknutie penisu za účelom oplodnenia. Nárast hormónov preto spôsobí zvýšenie produkcie pošvového sekrétu zo žliaz uložených v oblasti vchodu. V tomto období je mnoho žien doslova mokrých bez toho, že by len pomysleli na muža. Páni to však môžu adekvátne využiť vo svoj prospech. Okrem hormonálnych výkyvov možno zvýšenú vlhkosť v pošve pripísať aj genetike. Niektoré ženy sú jednoducho mokré po väčšinu svojho života. Posledným, tým najmenej vítaným zdrojom nadmerného zvlhčenia, je pohlavné ochorenie. Produkcia sekrétu sa mení pri premnožení kvasiniek, ale aj pri bakteriálnej infekcii. Takže pozor, milí páni, ak sa chystáte vniknúť do močiara, kondóm je skutočne na mieste.

Suchá a frigidná? Ďalší mýtus!

 

Hoci väčšina žien pri predohre a stúpajúcom sexuálnom vzrušení aspoň trošku zvlhne, niektoré sú jednoducho suché. Pritom môžu po sexe skutočne túžiť. Príčin môže byť opäť niekoľko. Jednou z nich sú neprimerane znížené hladiny pohlavných hormónov. Zvyčajne sa objavujú u žien v menopauze, ale nie sú ojedinelé ani v produktívnom veku. Môžu sa objaviť v súvislosti s tehotenstvom, dojčením alebo ako dôsledok nepriaznivých okolností v živote ženy. Príčinou sucha v pošve však môže byť aj stres, prekonané ochorenia, užívanie liekov, fajčenie, ale aj necitlivá intímna hygiena. Príčin je veľa a teda nemusí vždy ísť len o nedostatok sexuálneho vzrušenia, aj keď predĺženie predohry je v týchto prípadoch na mieste.

Ako si užiť s premočenou?

 

Hoci väčšina mužov považuje vlhkosť za prejav vzrušenia a striekajúca šťavička ich doslova rajcuje, nadmerné zvlhčenie so sebou nesie i nemalé komplikácie. Mnoho žien sa za roztečenú vagínu doslova hanbí. Ak sa jej muž dotkne a ona pocíti mokro až na kolenách, sexu sa radšej vyhýba. Tieto obavy sú v skutočnosti úplne zbytočné. Ako sme už spomínali, muži to vnímajú diametrálne odlišne a pošvový sekrét je pre nich synonymom rozkoše. Takže milé dámy, pokojne na vec! Ďalší problém sa môže objaviť v priebehu samotného aktu. Nadmerné zvlhčenie totiž môže znížiť trenie a citlivosť natoľko, že ani jeden z parterov si sex neužije. Tento problém sa najčastejšie objavuje v kombinácii premočená vagína a tenký penis. Ak je to váš prípad, určite by ste mali zabudnúť na takzvané otvorené polohy. Hovoríme o polohách, pri ktorých je vchod do pošvy ešte viac roztiahnutý. Vhodné je, aby mala sex partnerka nohy čo najviac pri sebe. Trenie sa tým zvýši a vy si nakoniec celkom dobre užijete aj v močiari. Po akte však iste oceníte spoločnú sprchu.

Ako si užiť so suchou?

 

Chýbajúce zvlhčenie je obyčajne o niečo nepríjemnejší problém. Styk bez dostatku sekrétu býva nielen nepríjemný, ale niekedy aj bolestivý. Zvýšené trenie môže spôsobiť porušenie slizníc a neraz sa môže objaviť i drobné krvácanie. Mnoho žien s týmto problémom sa sexu skutočne vyhýba a partneri ich považujú za frigidné. Riešení je však hneď niekoľko.

Problém suchej vagíny je možné riešiť dlhodobo a komplexne. V tomto prípade sa odporúča zmena stravovacích návykov i lokálne prípravky. Žena trpiaca suchou vagínou by mala do jedálnička zaradiť dostatok omega-3 mastných kyselín a vitamínov skupiny B. Lokálne sa obyčajne užívajú voľne dostupné čapíky s obsahom kyseliny hyalurónovej. Tá sliznicu hydratuje a chráni pred poškodením. Dostať ju aj vo forme gélu na intímnu hygienu. Dlhodobú vaginálnu suchosť je, samozrejme, možné účinne riešiť i v spolupráci s gynekológom. Ženám totiž spôsobuje nepríjemné pocity i mimo pohlavného styku.

Čo však ak sa ocitnete priamo v akcii a zrazu sucho? V tomto prípade sa môžete najskôr pokúsiť o zvýšenie produkcie sekrétu prirodzenou cestou. V preklade to znamená predĺžiť predohru. Začnite hladkaním, zapojte fantáziu a nezaškodí ani jazyk. Ak ani to nepomôže, tak vyskúšajte nuru masáž. Dotyky telo na telo sú pre väčšinu žien veľmi vzrušujúce a obyčajne sa aspoň aká také vlhkosť dostaví i u tých najsuchších. Ak však neuspejete ani na tomto fronte, nehádžte flintu do žita. Ešte vždy máte možnosť siahnuť po účinnom lubrikante. Jeho použitie rieši problém rýchlo a definitívne. Ak máva vaša partnerka problémy s vlhkosťou opakovane, majte vždy jeden po ruke. Pri sexe nasucho môže byť výborným pomocníkom aj kondóm. Predovšetkým pánov ochráni pred nepríjemným trením i pred predčasnou ejakuláciou.

 

Najnovšie sex priváty

Už 20 rokov propagujeme erotické priváty a sex služby

Ponúkame prehľad tých najobľúbenejších a momentálne prístupných dievčat poskytujúcich erotické služby v mestách ako Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov.

Taktiež u nás nájdete ponuky sexu s dvoma alebo viacerými dievčatami, mužov, transexuálov a praktiky ako anál, pánsky anál, SM, ľahké SM, hlboký orál, squirt, 69, lízanie, piss, lesby, bozkávanie, striptíz, erotická masáž, tantra masáž, nuru masáž a iné.

Táto stránka je vytvorená samotnými návštevníkmi a je venovaná všetkým, čo radi relaxujú, zahýbajú, chcú to vyskúšať s inou, radi realizujú svoje tajné sny alebo chcú skúsiť niečo nové a myslia si, že je na to tá pravá chvíľa.