Pohlavné choroby – I. časť

24.10.2016 |
Pohlavné choroby – I. časť

 

Každý sexuálny kontakt znamená isté riziko, že si z postele odnesiete oveľa viac ako len pekné spomienky. Pri striedaní sexuálnych partnerov, promiskuite a zanedbávaní ochrany hraničí pravdepodobnosť s istotou. Ak patríte medzi pánov, ktorí sex s kondómom s obľubou prirovnávajú k lízaniu zmrzliny cez sklo, čakajú vás oveľa väčšie nepríjemnosti ako len svrbenie a pálenie. Okrem hroziaceho rozvodu je reč predovšetkým o závažných zdravotných komplikáciách, ktoré môžu v tých najhorších prípadoch skončiť trvalým, nezvratným poškodením zdravia. Prevencia je pritom viac než jednoduchá. Bez kondómu ani dotyk! Hoci je všeobecne známe, že úroveň sexuálnych služieb stúpa a dievčatá na sex privátoch sa o svoje zdravie v drvivej väčšine poctivo starajú, práve ich zákazníci sú jednou z najohrozenejších skupín. V nasledujúcej sérii článkov si povieme viac o tom, prečo by ste nikdy nemali zabudnúť na natiahnutie ochrany.

Kvasinková infekcia

Penis v ohni, škaredé červeno biele pupienky na žaludi a nepríjemné pálenie pri močení. Áno, aj muži môžu mať kvasinkovú infekciu alebo mykózu. Hoci v porovnaní so ženami trpia jej nepríjemnými príznakmi o niečo menej. Neraz dokonca prebieha úplne bezpríznakovo a odnesie si to iba partnerka. Vo všeobecnosti ide o jednu z najčastejšie sa vyskytujúcich pohlavných chorôb. Jej priebeh je nepríjemný, ale pomerne nezávažný. Liečba spočíva v podávaní antimykotík, obyčajne vo forme maste. Hoci k preliečeniu dochádza už po niekoľkých dňoch, kvasinková infekcia sa zvykne následne opakovať. Objavuje sa pri znížení imunity, preťažení organizmu, zvýšenom príjme cukru, ale aj pri zanedbaní hygieny. Je potrebné si uvedomiť, že pôvodcom infekcie je huba, ktorá prežíva v organizme bežne a k problémom dochádza až pri jej premnožení. Ak ste sa nakazili od vlastnej partnerky, nemusíte ju rovno obviňovať z nevery. Kvasinková infekcia sa môže objaviť aj bez predchádzajúceho styku z chorou osobou.

Kvapavka

Bakteriálna nákaza, ktorá môže mať pri neliečení skutočne fatálne následky. Nakaziť sa ňou môžete výlučne pohlavným stykom. V bezpečí však nie ste ani pri orálnom alebo análnom kontakte. Kvapavka sa totiž môže pokojne usídliť aj v krku vašej bohyne sexu, takže aj orál bez ochrany si radšej poriadne rozmyslite. V prvých dňoch prebieha ochorenie takmer bezpríznakovo, vďaka čomu je ťažko rozpoznateľné a pokojne sa môže šíriť krvou do ďalších a ďalších orgánov. Prvé symptómy sa ukazujú ako zápal močovej trubice, bolesti pri močení a citlivé až bolestivé semenníky. Neskôr sa objavuje nepríjemný mliečny výtok z penisu. Neliečená alebo neskoro diagnostikovaná kvapavka vedie k neplodnosti a ochoreniu ďalších orgánov. Baktéria napáda kĺby, srdce i mozog. Objavia sa vysoké horúčky a bolesti v rôznych častiach tela s dôrazom na panvu a slabiny. Toto štádium choroby je už život ohrozujúce. Kvapavka sa diagnostikuje výterom z močovej trubice, konečníka alebo z hrdla. Liečba spočíva v užívaní cielených antibiotík všetkými sexuálnymi partnermi nakazenej osoby. Oči pre plač vám zostanú, ak nakazíte svoju partnerku kvapavkou v tehotenstve. Toto ochorenie je totiž pre plod veľmi nebezpečné. Hrozí slepota a ďalšie závažné komplikácie.

Syfilis

Životu nebezpečná pohlavná choroba postihuje predovšetkým mužov. Prvé príznaky tohto ochorenia sa môžu objaviť pár dní, ale aj niekoľko mesiacov od nakazenia. Takže, ak chcete po návšteve sex privátu pokojne spávať, kondóm je jediná správna cesta. Ak budete mať to "šťastie" a bez ochrany natrafíte na infikovanú osobu, nepríjemná vyrážka nenechá na seba dlho čakať. Môže sa objaviť na penise, semenníkoch, ale i na iných častiach tela. Hovorí sa jej aj tvrdý vred. Nebolí, ale ak jej liečbu zanedbáte, čakajú vás oveľa horšie zdravotné komplikácie. Prechádzajú od vyrážok a škaredých škvŕn na rôznych častiach tela, cez zdurenie lymfatických uzlín, horúčku, bolesti hrdla, vypadávanie vlasov a stratu chuti do jedla až po poškodenia srdca, ciev, kostí a kĺbov. Choroba v posledných štádiách zasahuje aj mozog. Postihnutý začne trpieť demenciou, halucináciami, prestáva ovládať reflexy, dochádza k celkovej paralýze a k smrti. Väčšinu prípadov sa podarí diagnostikovať v druhom štádiu ochorenia, teda keď sa objavia nepekné vyrážky a škvrny po tele. Vyšetrenie prebieha obhliadkou kožných zmien a vyšetrením krvi. Syfilis sa dá liečiť antibiotikami a úspešnosť boja s jeho pôvodcom je veľmi dobrá i v poslednom štádiu ochorenia. Ak však dôjde k poškodeniu orgánov, toto je nezvratné. Následky tak chorému zostávajú neraz do konca života. Veľmi nebezpečné je toto ochorenie pre tehotné ženy. Plodu spôsobuje slepotu, poškodenie srdca a mozgu.

Chlamýdie

Chlamýdiová infekcia doslova skáče z partnera na partnera. Riziko, že si ju po nechránenom styku s nakazenou osobou odnesiete domov je veľmi vysoké. Chlamýdie vyvolávajú zápaly močovej trubice a pri neliečení nie je ojedinelou komplikáciou tejto choroby ani neplodnosť. U žien sa objavuje v dôsledku zápalov panvy a u mužov znížením kvality spermií. Jej odhalenie je u pánov o niečo jednoduchšie. Infekcia sa totiž obyčajne ohlási pálením a rezaním pri močení, bolesťami semenníkov a prostaty. Ak sa touto chorobou nakazí tehotná žena, novorodencovi hrozia zápaly očných spojiviek, neprospievanie a problémy s dýchaním. Ochorenie sa diagnostikuje výterom z močovej trubice a krvnými testami. Keďže ide o bakteriálne ochorenie, liečba spočíva v podávaní antibiotík. Pri včasnej diagnostike a dodržaní liečby sa infekcia nezvykne opakovať a chorému nezostávajú trvalé následky.

 

 

Najnovšie sex priváty

Už 20 rokov propagujeme erotické priváty a sex služby

Ponúkame prehľad tých najobľúbenejších a momentálne prístupných dievčat poskytujúcich erotické služby v mestách ako Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov.

Taktiež u nás nájdete ponuky sexu s dvoma alebo viacerými dievčatami, mužov, transexuálov a praktiky ako anál, pánsky anál, SM, ľahké SM, hlboký orál, squirt, 69, lízanie, piss, lesby, bozkávanie, striptíz, erotická masáž, tantra masáž, nuru masáž a iné.

Táto stránka je vytvorená samotnými návštevníkmi a je venovaná všetkým, čo radi relaxujú, zahýbajú, chcú to vyskúšať s inou, radi realizujú svoje tajné sny alebo chcú skúsiť niečo nové a myslia si, že je na to tá pravá chvíľa.