Pohlavné choroby – III. časť

31.10.2016 |
Pohlavné choroby – III. časť

O tom, že nespútaná rozkoš môže mať nespútané dôsledky, sme si už povedali v predchádzajúcich dvoch článok našej série. Tí zasvätenejší iste postrehli, že najväčších strašiakov z radu pohlavne prenosných chorôb sme ešte nevyčerpali. Skôr než si o nich povieme viac, je na mieste po tretíkrát zdôrazniť význam prevencie. Opatrnosťou a kondómom sa môžete vyhnúť nemalým zdravotným komplikáciám i partnerským problémom. Najmä ak ste milovníkom príležitostného sexu a horúcich zážitkov na sex privátoch, zodpovednosť je mimoriadne na mieste. V opačnom prípade hráte vabank s vlastným zdravím a neraz i životom.

Hepatitída typu B

 

Chorobu narkomanov môžete poľahky dostať aj bez toho, že by ste si pichali do žíl. K prenosu vírusu hepatitis B dochádza aj každým druhom sexuálneho styku s nakazenou osobou. Niekoľkýkrát sa teda dostávame k informácii, že ani orál bez kondómu nie je celkom bezpečná cesta. Ochorenie sa totiž prenáša nie len krvou, ale aj slinami, spermiami, slzami či potom. Obsahujú ho všetky telesné výlučky.

Prvé príznaky hepatitídy typu B sa objavia v dobe od jedného do šiestich mesiacov a sú pomerne ťažko identifikovateľné. Choroba sa najčastejšie prejaví zvýšenou teplotou, únavou až vyčerpanosťou a bolesťami celého tela. Vyskytujú sa aj zažívacie ťažkosti ako hnačky alebo zvracanie. Tieto príznaky bývajú obyčajne diagnostikované ako druh chrípkového ochorenia. Až neskôr sa objavia typické symptómy žltačky ako zožltnutá koža, oči a tmavožltý moč. Až 10% nakazených sa nevylieči a zostáva prenášačom vírusu do konca života. Nositelia majú vyššie riziko všetkých ochorení pečene vrátane rakoviny a cirhózy.

Účinná liečba neexistuje a podporné terapeutické zásahy sa zameriavajú len na zmierňovanie príznakov a spomalenie poškodzovania pečene. Existuje však účinná prevencia. Okrem ochrany je ňou aj očkovanie. Ak ste milovníkom neviazaných sexuálnych dobrodružstiev, určite by ste ho mali zvážiť. Môže vám zachrániť život.

AIDS

 

AIDS je jedným z najobávanejších sexuálne prenosných ochorení. Objavilo sa v 20. storočí ako pohlavná choroba homosexuálov. Dnes je však už všeobecne známe, že postihuje každého bez ohľadu na sexuálnu orientáciu, pohlavie, rasu či etnickú skupinu. Jeho pôvodcom je vírus HIV. K prenosu dochádza každým druhom sexuálneho styku. Vírus HIV je obsiahnutý v krvi, spermiách a v pošvovom sekréte infikovanej osoby. Nakazení sú častejšie muži.

AIDS znamená Acquired Immunodeficiency Syndrom alebo syndróm získanej imunitnej nedostatočnosti. HIV napáda priamo bunky imunitného systému a telo s ním nedokáže bojovať. Prvé príznaky ochorenia prichádzajú s časovým oneskorením. Prepuknutie samotnej choroby AIDS môže trvať aj roky. Nakazená osoba je však nositeľom vírusu HIV, ktorý bez svojho vedomia šíri ďalej. HIV ničí imunitný systém organizmu a ten je náchylnejší na akékoľvek vírusové či bakteriálne ochorenie. Prvé príznaky nakazenia vírusom HIV sa objavujú obyčajne po niekoľkých týždňoch a podobajú sa symptómom chrípky. Človek je slabý, malátny, má zvýšenú teplotu, zdurené lymfatické uzliny. Toto štádium väčšinou pominie a nasleduje rôzne dlhé bezpríznakové obdobie. Postihnutý nepociťuje nijaké problémy, ale vírus ďalej ničí jeho imunitný systém. V konečných štádiách ochorenia je už obranyschopnosť organizmu natoľko nízka, že nedokáže čeliť ani banálnym nákazám. Objavujú sa kvasinkové ochorenia, herpesy, zápaly pľúc. Človek trpí horúčkami, únavou, nechutenstvom a zažívacími ťažkosťami. Postupne chudne a chradne. Pridružujú sa i iné závažné ochorenia ako zhubné nádory, postihnutie centrálneho nervového systému, srdca a mozgu. Každý chorý napokon na AIDS zomiera. Jeden nezodpovedný krok tak môže byť prvým krokom konca.

Diagnostika HIV prebieha opakovaným krvným testom. Ak máte čo i len najmenšie podozrenie, že by ste mohli byť nakazený, bez váhania sa mu podrobte. Včasná diagnostika je veľmi dôležitá. Účinná liečba síce v súčasnosti neexistuje a ochorenie je pre každého chorého fatálne, existuje však množstvo spôsobov ako priebeh choroby a vážne následky oddialiť. Najlepšie čo dnes máme je ale účinná prevencia. A tou je obyčajný kondóm.

Trichomoniáza

 

Trichomoniáza je časté infekčné ochorenie, ktoré postihuje počas života až pätinu žien. O niečo zriedkavejšie sa vyskytuje u mužov. Prenosná je takmer výlučne pohlavným stykom. Análny styk je z hľadiska tohto ochorenia bezpečný, pretože baktéria, ktorá ju spôsobuje, nedokáže v konečníku prežiť. Takmer nemožná je aj nákaza na toaletách.

Trichomoniáza môže veľmi dlho prebiehať bez akýchkoľvek príznakov. Jej nositeľ ju však úspešne šíri ďalej. Keď sa prejaví, obyčajne svrbením v oblasti pohlavných orgánov, pálením pri močení, silnými bolesťami brucha a u žien aj nepríjemne zapáchajúcim výtokom z pošvy. U mužov sa niekedy objaví biely výtok z penisu. Ak sa infekcia nelieči, môže napadnúť aj močové ústrojenstvo, u žien vaječníky, u mužov semenníky a prostatu.

Diagnostika trichomoniázy je pomerne náročná, pretože ochorenie prebieha často nepozorovane. K jeho odhaleniu dochádza obyčajne v akútnom štádiu vyšetrením vzorky výtoku. U mužov je diagnostika ešte náročnejšia, pretože výtok z penisu sa objavuje pomerne zriedkavo. Choroba následne prechádza do chronického štádia a nepozorovane sa rozširuje. Trichomoniázu je možné úspešne liečiť antibiotikami, ktoré by mali byť podané všetkým sexuálnym partnerom.

 

 

Najnovšie sex priváty

Už 20 rokov propagujeme erotické priváty a sex služby

Ponúkame prehľad tých najobľúbenejších a momentálne prístupných dievčat poskytujúcich erotické služby v mestách ako Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov.

Taktiež u nás nájdete ponuky sexu s dvoma alebo viacerými dievčatami, mužov, transexuálov a praktiky ako anál, pánsky anál, SM, ľahké SM, hlboký orál, squirt, 69, lízanie, piss, lesby, bozkávanie, striptíz, erotická masáž, tantra masáž, nuru masáž a iné.

Táto stránka je vytvorená samotnými návštevníkmi a je venovaná všetkým, čo radi relaxujú, zahýbajú, chcú to vyskúšať s inou, radi realizujú svoje tajné sny alebo chcú skúsiť niečo nové a myslia si, že je na to tá pravá chvíľa.