50 odtieňov sivej

15.07.2016 |
50 odtieňov sivej

 

On úspešný, bohatý muž, ona jednoduchá, nenápadná dievčina s ambíciou premeniť sa na krásnu labuť. Už na prvý pohľad ďalšia zo série moderných Popolušiek. S tým rozdielom, že korenie súčasnosti je o niečo pikantnejšie ako sme bežne zvyknutí. Popoluška je (na dnešnú dobu ojedinele stará) panna bažiaca po strate poctivosti a princ, zarytý milovník sadistického sexu a hrdý majiteľ červenej herne. Smerovanie deja je vopred jasné, ona ho učí čistej láske, on ju, miestami skazenej, vášni. O napätí nemôže byť ani reči. Nahrádza ho humor, romantika a sex.

Film 50 odtieňov sivej je vystavaný na kontrastných protikladoch. Hlavní hrdinovia prezentujú dva svety, ktoré sa stretnú v spoločnej posteli. Nečudo, že ich zblíženie je plné zaujímavých prekvapení. V priebehu 60 minút uvidíte všetko od romantickej straty panenstva až po sadistické bičovanie. Rozporuplnosť hlavných hrdinov perfektne zrkadlí publikum. Diváci sa rozdelili na dva tábory. Jedni film šialene milujú, iní zaryto nenávidia.

Panna a dominant

Charaktery hlavných hrdinov sú v celom filme súčasne tými jedinými vykreslenými. Ostatné postavy sa objavujú len ako nevyhnutné kulisy ich milostného príbehu.

Anastasia Steele je mladá študentka anglickej literatúry brigádujúca v železiarstve, ktorá v priebehu filmu prejde typickým kultovým prerodom. Z nesmelej, trochu neohrabanej a nevkusne oblečenej dievčiny sa cez fázu hryzenia pery a gúľania očami prepracuje až na sebavedomú, emancipovanú a výborne vyzerajúcu ženu schopnú vlastných rozhodnutí. Diváka poteší jej krásne telo a pobaví naivná prostorekosť. Veta „Budeš sa teraz so mnou milovať?“ znie v kontexte situácie ako vystrihnutá z iného sveta.

„Ja nemilujem, ja šukám. Tvrdo.“ Odpoveď Christiana Greya trefne vystihuje jeho postavu. Mladý, sebavedomý, úspešný muž, mierne obsedantný a jasný sexuálny predátor. Na jeho návnadu sadla už nejedna korisť, ale mnohé cúvli, keď sa dopracovali k jeho červenej herni. Christian je sadista, dominant hľadajúci svoju subminu. Sám seba prezentuje ako necitlivého biznismena bez srdca a štipky citu. Už od prvej scény sa ale tomuto obrazu správaním značne vymyká. Jeho postava je nesúrodá, zahaľuje ju tajomstvo minulosti, ktoré sa v priebehu deja postupne poodhalí.

Krátka predohra

K podstate sa hlavní hrdinovia dopracujú skutočne rýchlo a hladko. Anastasia robí priateľskú službu chorej spolubývajúcej, keď sa odhodlá namiesto nej zrealizovať interview so sponzorom školy a  majiteľom úspešného impéria. Po tom, ako doslova padne do jeho kancelárie a ich pohľady sa stretnú, je všetko nad slnko jasnejšie. Ona sa okamžite zamiluje a Christian v sebe tiež objaví slabosť pre jej naivitu a jednoduchosť. Vyhľadáva jej prítomnosť až ju po niekoľkých "náhodno-pracovných" stretnutiach pozve na kávu. A odtiaľ je do postele už skutočne len na skok. Prvá spoločná noc však prebehne vo všetkej počestnosti, keď Christián nemá nič lepšie na práci a vyzdvihne opitú študentku na divokej párty. Podľa vlastných slov však netrpí nekrofíliou, na rozdiel od iných úchylok, a tak ju galantne uloží do vlastnej postele.

 

Netradičné chúťky

Zbohom počestnosti, ide sa na vec. Prvá spoločná noc bola zároveň poslednou bez štipky erotiky. Hneď v ten večer pripraví Christian pre Anu program ako sa na správneho milionára patrí. Cesta súkromným lietadlom na "miesto činu" nesmie chýbať. Zábery z vtáčej perspektívy, skvelá hudba a zamilované pohľady vnášajú do deja tú správnu štipku romantiky. Až pokým Christian nevyrukuje so zmluvou o mlčanlivosti, ktorou Anu zaväzuje, že nebude o ich stretnutiach s nikým hovoriť. A tu príde Tá scéna. Ana podpíše a otvorene vysloví svoju prostú sexuálnu túžbu. Chriastian vychádza s pravdou von.. nemiluje, ale tvrdo šuká... a zavedie Anu do svojej červenej herne.

Zreteľom mladej študentky môže divák nakuknúť do tajomných a mnohými nepochopených praktík sadistického sexu. Christian je dominant a túži po Ane ako po submine, ktorá bude dodržiavať jeho pravidlá. Ak vyhovie, odmení ju, ak nie, trestu sa nevyhne. Na spoločné spanie a randenie môže, podľa pripravenej zmluvy, zabudnúť. Submina sa musí dominujúcemu plne podriaďovať v sexuálnych praktikách, nemôže sa ho z vlastnej vôle dotýkať, je povinná uposlúchnuť každý jeho príkaz. Oslovuje ho „Pane“. Upravené je aj stravovanie, pitie alkoholu či užívanie orálnej antikoncepcie. Dominujúci má právo podriadenú udrieť bičom alebo rukou z dôvodu disciplíny alebo pre svoje potešenie. To všetko s cieľom dosiahnutia rozkoše a nájdenia vlastných hraníc. Bude Ana schopná akceptovať takúto zmluvu alebo sa Christián do nej zamiluje a všetko skončí romantickým happy endom? Nestane sa sex príčinou ich odcudzenia? Anastasiino tápanie bude miestami naozaj šťavnaté.

Sexuálne praktiky, ktoré vnesú vášeň

Zápletka je na svete a kým dôjde k jej rozuzleniu, čaká diváka pár celkom zaujímavých scén romanticko-sadistickej erotiky.

Hneď ako sa Christián Ane zdôverí so svojim tajomstvom, zaskočí aj ona jeho, hoci o niečo príjemnejšie. Je totiž ešte panna bez akýchkoľvek sexuálnych skúseností. Pre dominantného sexuálneho predátora akým je Christián je takéto priznanie ako priamy povel k akcii. Rozhodne sa „napraviť situáciu“ a prvá posteľová scéna je na svete. Ana je tento krát ešte od jeho sadistických chúťok uchránená a tak nasleduje príjemné vášnivé milovanie. Nechýbajú nežné bozky, pomalé zhadzovanie oblečenia a túžbou rozpálené nahé telá hlavných protagonistov. Od najintímnejších detailov je divák, samozrejme, uchránený. Aj napriek tomu však je na čo pozerať. Ana je naozaj krásna žena a Christian v tejto scéne stelesňuje nežného učiteľa sexu. Vyvrcholením je misionárska klasika, pri ktorej príde hlavná hrdinka o to, čo si tak dlho chránila. Všetko prebehne hladko a zdá sa, že Ana si svoje "prvýkrát" celkom užila.

Ako sa už v tomto filme stalo pravidlom, prvý sex je zároveň posledným nežným milovaním. V ostatných erotických scénach má divák jedinečnú možnosť nahliadnuť priamo do sexuálnych praktík sadistu. Nechýba priväzovanie o posteľ, zakrývanie očí, ani bičovanie. Všetko je však v o niečo jemnejšom prevedení ako by človek od zarytého sadistu čakal a miestami sa zdá, že Ana si spoločnú rozkoš v červenej herni naozaj užíva. Jej rozpálené telo zavesené v putách nechá chladného len málokoho. Autori tak diváka prevedú naozaj rôznorodými erotickými scénami od nežnej straty panenstva, tvrdý sex okorenený zviazanými rukami až po hrátky v sadistickej herni, na ktoré by už len tak ktokoľvek nepristal. Erotika vyvrcholí tvrdým sadistickým bičovaním, ktorému sa Ana vystaví ako dobrovoľnému trestu a ktoré, ako sa z filmu zdá, je súčasne poslednou kvapkou jej trpezlivosti ku Christiánovým chúťkam.

Dejové línie

Celý film sa točí výlučne okolo vzťahu Christiana a Anastasie, až miestami pripomína nízkorozpočtový projekt. Okolo hlavných protagonistov sa motá minimálny počet postáv, bez jasného charakterového vykreslenia, so stručnými dialógmi. Erotické scény nesúrodého páru sú prepletené Aniným osobným bojom medzi náklonnosťou až láskou ku Christianovi a túžbou po normálnom vzťahu. Miestami sa zdá, že sadistický sex sa stáva jej záľubou, miestami stráca trpezlivosť a doslova pred milovaným mužom uteká. Christián je v tom celom ako na hojdačke. Keď sa už divákovi zdá, že zahodil masku zvrhlého dominanta a láska krásnej ženy ho zmenila na nežného romantika, odrazu nástojí na zákaze dotýkania a telesných trestoch za neposlušnosť. Anina premena je oveľa zreteľnejšia. Na začiatku jednoduché dievča neschopné vyprodukovať ucelenú vetu sa mení na ženu s vlastným názorom, schopnú presadzovať svoje záujmy a v závere aj urobiť konečné rozhodnutie. Je to práve ona, kto dá bodku za ich sexuálnymi radovánkami aj osobným trápením a Christiána napriek zjavnej neochote opúšťa.

Záver filmu je slabým sklamaním. Hoci sme si už zvykli na otvorené konce ako prísľub ďalšieho pokračovania, v tomto prípade absentuje akékoľvek stúpanie deja k vyvrcholeniu a všetko skončí zodvihnutím sa Christiana zo stoličky. Na to či sa v ňom práve ozvala duša romantika a bude bežať prosiť o odpustenie, si budeme musieť počkať. V každom prípade, nedopracovaný záver hrá do karát táboru "tento film je prepadák".

Najnovšie sex priváty

Už 20 rokov propagujeme erotické priváty a sex služby

Ponúkame prehľad tých najobľúbenejších a momentálne prístupných dievčat poskytujúcich erotické služby v mestách ako Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov.

Taktiež u nás nájdete ponuky sexu s dvoma alebo viacerými dievčatami, mužov, transexuálov a praktiky ako anál, pánsky anál, SM, ľahké SM, hlboký orál, squirt, 69, lízanie, piss, lesby, bozkávanie, striptíz, erotická masáž, tantra masáž, nuru masáž a iné.

Táto stránka je vytvorená samotnými návštevníkmi a je venovaná všetkým, čo radi relaxujú, zahýbajú, chcú to vyskúšať s inou, radi realizujú svoje tajné sny alebo chcú skúsiť niečo nové a myslia si, že je na to tá pravá chvíľa.