Fetiš: úchylka alebo príjemné spestrenie?

04.06.2017 |
Fetiš: úchylka alebo príjemné spestrenie?

 

 

Ako to už v oblasti sexu a erotiky býva, hranica medzi normou a odchýlkou je veľmi tenká. Zatiaľ čo väčšina odborníkov považuje fetišizmus za sexuálnu úchylku, fetišisti sa spravidla cítia úplne v poriadku a v drvivej väčšine nevyhľadávajú pomoc preto, že ich vzrušuje pohľad na dámske nohavičky. Pravdou je, že mnohé páry v rámci erotických hier experimentujú s rôznymi fetišmi a nikto im preto nechce nasadiť kazajku. Ktoré fetišistické prejavy sú ešte prijateľné a ktoré už hraničia s patológiou?

 

Fetišizmus optikou odborníkov

 

Fetišista je človek, ktorého vzrušujú neživé predmety alebo časti tela s výnimkou genitálií. Odborníci hovoria až o posadnutosti týmito objektmi a o nutkavom správaní pri ich vyhľadávaní. Fetišista sa uspokojuje pri pohľade na objekt svojho fetišu, pri tom ako ho drží alebo sa oň obtiera, prípadne vyžaduje od sexuálneho partnera, aby mal počas súlože tento predmet na sebe. Použitie sexuálnych pomôcok sa pritom nepovažuje za fetiš.

Podľa tejto definície by mali sexuálnu odchýlku všetci, ktorým sa páčia vysoké lodičky či čipkovaná bielizeň. Kde je teda hranica medzi deviáciou a spestrením partnerských radovánok? Ak zbožňujete pohľad na partnerku v priliehavých podväzkoch, ale keď si ich náhodou zabudne obliecť, z postele ju nevykopnete, potom sa medzi fetišistov v pravom zmysle slova nezaraďujete. Fetišisti sa totiž vyznačujú práve tým, že nie sú schopní dosiahnuť uspokojenie inak ako so svojim objektom. Ženské telo ako také je pre nich eroticky nezaujímavé. Mnohí z nich musia mať svoj objekt pri súloži aspoň na očiach, ideálne v dosahu, v opačnom prípade sa nedokážu vzrušiť a vykonať súlož. Ak teda preferujete sex v erotickej spodnej bielizni, ale dokážete si to užiť aj bez nej, fetišista nie ste. Spokojne si užívajte svojich radovánok ďalej.

 

Najčastejšie fetiše

 

Nohy: Nohy sú pomerne obľúbeným sexuálnym objektom. Fetišisti sa ich radi dotýkajú, ovoniavajú ich, ochutnávajú, bozkávajú a hrajú sa s celými chodidlami, s prstami alebo s členkami. Môžu to robiť na sebe alebo na inej osobe. Niektorí fetišisti si ako zmyselnú užívajú chôdzu naboso alebo sa radi dotýkajú vlastných genitálií nohami, prípadne o to žiadajú partnera. Ďalší extrémisti sa dokonca pri sexuálnych hrách stavajú do role podnožky.

Pančuchy, silonky: Fetišisti so záľubou v tesných pančuškách zvyčajne milujú sexuálny kontakt s partnerom, ktorý má na sebe tento kus odevu. V ojedinelých prípadoch sa orientujú na odev samotný a dokážu sa uspokojiť, keď ho majú pri sebe a dotýkajú sa ho, teda nepotrebujú k tomu ďalšiu osobu. Mnohí nie sú orientovaní len na pančušky ako také, ale vzrušuje ich celkovo priliehavé oblečenie, ktoré vyzerá ako druhá koža. Zameriavajú sa potom na cyklistov, akrobatov, baletky, gymnastov a iných športovcov v priliehavých overaloch.

 

Menej časté fetiše

 

Balóny: Fetišista sa vzrušuje pri pohľade na balón, pri jeho dotyku na koži, ochutnávaní, či dokonca pri zvuku, ktorý je balónom možné vyvolať. Niektorých vzrušuje prasknutie balóna, či už vlastným pričinením alebo aktivitou partnera. To môže byť vykonané prepichnutím, ale aj sedením na balóne alebo jeho nadmerným nafukovaním, prehryznutím alebo prederavením nechtami. Ďalšia skupina sa sústredí skôr na hranie s balónom, obtieranie alebo sa im páči balón ako taký a vzrušuje ich už samotný pohľad naň.

Moč: Fetišistovi spôsobuje vzrušenie moč, jeho vzhľad, vôňa či chuť. Ľudia močia na verejných miestach, pozorujú močenie iných alebo moč pijú. Niektorí sa vzrušujú pri tom ako si pomočia posteľ, nohavice alebo dokonca nosia plienky a močia do nich.

 

Najnovšie sex priváty

Už 20 rokov propagujeme erotické priváty a sex služby

Ponúkame prehľad tých najobľúbenejších a momentálne prístupných dievčat poskytujúcich erotické služby v mestách ako Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov.

Taktiež u nás nájdete ponuky sexu s dvoma alebo viacerými dievčatami, mužov, transexuálov a praktiky ako anál, pánsky anál, SM, ľahké SM, hlboký orál, squirt, 69, lízanie, piss, lesby, bozkávanie, striptíz, erotická masáž, tantra masáž, nuru masáž a iné.

Táto stránka je vytvorená samotnými návštevníkmi a je venovaná všetkým, čo radi relaxujú, zahýbajú, chcú to vyskúšať s inou, radi realizujú svoje tajné sny alebo chcú skúsiť niečo nové a myslia si, že je na to tá pravá chvíľa.