Antikoncepcia: mýty a fakty

26.07.2017 |
Antikoncepcia: mýty a fakty


Prvýkrát ste o nej počuli na základnej škole, možno ju aj pravidelne používate a predsa o nej viete tak žalostne málo. Antikoncepcia je v našej konzervatívnej spoločnosti ešte stále pomerne tabuizovaná téma opradená mnohými polopravdami a skreslenými faktami. Pravidelne si pred stykom naťahujete kondóm a myslíte si, že vaša partnerka nemôže otehotnieť? Mýlite sa! Pozývame vás odhaliť pravdu o antikoncepcii.

 


Kondóm zabezpečuje 100% ochranu pred otehotnením: MÝTUS

 


Nie, ani kondóm ani iné druhy antikoncepcie vám nezaručia, že o deväť mesiacov si nebudete po ulici vykračovať s kočíkom. Antikoncepcia v skutočnosti len minimalizuje riziko otehotnenia. Vedci uvádzajú, že kondóm je spoľahlivý na 98%. To znamená, že ak sa erotickým radovánkam súčasne s vami oddáva ďalších 99 párov, dva z vás budú o 9 mesiacov novopečenými rodičmi. Áno, aj napriek tomu, že použili ochranu. Pri hormonálnej antikoncepcii užívanej formou tabliet sa hovorí o 99%. Zdá sa, že nič na tomto svete nie je garantované. Veríme, že sme vám práve nezobrali poslednú životnú istotu.

 


Hormonálna antikoncepcia chráni pred pohlavnými chorobami: MÝTUS

 


Vráťme sa k základom: antikoncepcia je prevencia nežiaduceho tehotenstva, nie ochrana pred pohlavnými chorobami. To, že kondóm funguje aj v tomto smere, je jeho obrovská výhoda. Ostatné druhy antikoncepčných prostriedkov vrátane hormonálnej antikoncepcie slúžia výlučne ako ochrana pred počatím. To, že si dá žena večer tabletku neznamená, že sa od nej nemôžete nakaziť kvapavkou. Žiadna zázračná tabletka nezamedzí prenosu vysoko nákazlivých pohlavných chorôb počas súlože. Túto službu vám urobí jedine kondóm. Preto bez ochrany nikdy nepokúšajte osud. A už vôbec nie v prípade, že zvyknete využívať erotické služby. Na tieto dievčatá sa spoliehajte len v jednom: že vám ho poriadne vyfajčia. O podstatné veci sa radšej postarajte sami.

 


Hrubší kondóm – lepšia ochrana: MÝTUS

 


Možno ste si aj vy všimli na trhu kondómy vyrobené z hrubšej gumy. Nie, neboli vyvinuté pre mužov s extra silným prúdom semena, ani pre úzkostlivých bojkov, ktorí bežným kondómom nedôverujú. Ide o prezervatívy pre zvlášť citlivých pánov s tendenciou k predčasnej ejakulácii. Tieto druhy kondómov znižujú dráždenie penisu a tým stimuláciu muža. Súlož sa tým neraz veľmi významne predĺži. Tu sa ešte pristavme pri ďalších inovátoroch, ktorí sa snažia zvýšiť efektivitu ochrany tým, že použijú dvojitú ochranu. Máme tým na mysli dva kondómy. V tomto prípade však triafajú vedľa a riskujú stiahnutie oboch. Dve gumičky totiž nikdy nesedia tak spoľahlivo ako jedna. Takže milí páni, na jednu hlavu len jedna čiapka. Pamätajte!

 


Tabletky a kondómy sú jediné možnosti antikoncepcie: MÝTUS

 


Kondómy sú suverénne najpoužívanejšou antikoncepciou. Sú lacné, dostupné a účinné prakticky okamžite po nasadení. Hneď za nimi sa v tesnom závese drží hormonálna antikoncepcia v tabletkách. Užíva sa 21 alebo 28 dní ženského cyklu a v prípade správneho používania zabezpečuje bezkonkurenčnú ochranu. Zdôrazňujeme: v prípade správneho používania. Zabudnutá tabletka vám môže byť osudná. Okrem toho sú však na súčasnom trhu aj mnohé ďalšie prostriedky, ktorými sa môžu ženy chrániť pred nechceným tehotenstvom. Existujú špeciálne telieska, ktoré sa zavádzajú priamo do pošvy, napríklad pesary, telieska, ktoré gynekológ zavádza do maternice a ktoré zabezpečujú dlhodobú ochranu pred otehotnením, ale napríklad aj antikoncepčné náplasti. Tie fungujú, podobne ako tabletky, na hormonálnej úrovni. Medzi formy antikoncepcie sa radí aj úplná sterilizácia, prerušovaná súlož, výpočet plodných dní a dokonca i úplná sexuálna abstinencia. Nuž, je si z čoho vyberať.

 


Kondóm je pri orálnom sexe zbytočný: MÝTUS

 


Nie, nejdeme vás presviedčať, že spermie doplávajú z hrdla až do maternice. Aj keď... nie, naozaj to nie je fyziologicky možné ani reálne. Z orálneho sexu sa otehotnieť jednoducho nedá. Kondóm napriek tomu ako jediný antikoncepčný prostriedok nestráca svoj význam ani tu. Chráni totiž pred množstvom pohlavných chorôb a infekcií, ktoré sú prenosné krvou. Stačí, aby vaša náruživá partnerka súhlasiaca s vytúženým hlbokým orálom mala drobnú ranku na pere a na horúce zážitky vám zostane nepríjemná pamiatka.

 


Ak budete striekať príliš veľa, kondóm môže pretiecť: MÝTUS

 


Možno ste niekedy počas prestávky na základnej škole skúšali napustiť kondóm vodou z vodovodného kohútika. Pamätáte si ešte, koľko sa jej tam vošlo? Také množstvo ejakulátu nevyprodukuje sexuálne aktívny muž ani za celý rok. Aj keby vás veľmi vzrušila a vy by ste striekali hneď aj po mesiaci abstinencie, nemáte ani najmenšiu šancu. Váš vzácny produkt zostane uzatvorený pekne dnu.

 


Každý kondóm ma ochráni: MÝTUS

 


Nie, každý kondóm naozaj nemusí byť rovnako bezpečný. A každý bezpečný kondóm nemusí byť bezpečný pre každého používateľa. Poďme si to vysvetliť. Na trhu je množstvo lacných kondómov za skvelé ceny, ktoré sa však kvalitou overeným značkám zďaleka nevyrovnajú. Toto je však tá menšia hrozba, pretože obyčajne mávajú postačujúce vlastnosti. Oveľa nebezpečnejšie sú kondómy po záruke a po nesprávnom skladovaní. Úplne najhoršia je peňaženka a vrecko nohavíc. Samozrejme, hovoríme o dlhodobom skladovaní. Ak si do peňaženky dokladáte každý večer nový kondóm, je to v poriadku. Ďalšie riziko sa spája s nesprávnym výberom. Mnohým pánom štandardné kondómy jednoducho nesedia, najčastejšie z hľadiska veľkosti. Vtedy treba zahodiť hanbu a siahnuť po ochrane pre menej obdarených. Inak by ste svojim malým gašparkom mohli zahrať skutočne veľké divadlo.

Najnovšie sex priváty

Už 20 rokov propagujeme erotické priváty a sex služby

Ponúkame prehľad tých najobľúbenejších a momentálne prístupných dievčat poskytujúcich erotické služby v mestách ako Bratislava, Trnava, Nitra, Trenčín, Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov.

Taktiež u nás nájdete ponuky sexu s dvoma alebo viacerými dievčatami, mužov, transexuálov a praktiky ako anál, pánsky anál, SM, ľahké SM, hlboký orál, squirt, 69, lízanie, piss, lesby, bozkávanie, striptíz, erotická masáž, tantra masáž, nuru masáž a iné.

Táto stránka je vytvorená samotnými návštevníkmi a je venovaná všetkým, čo radi relaxujú, zahýbajú, chcú to vyskúšať s inou, radi realizujú svoje tajné sny alebo chcú skúsiť niečo nové a myslia si, že je na to tá pravá chvíľa.